MARIO TESTINO – BERLIN

Prvi put u Berlinu, The Kunstbibliothek-Staatliche Museen zu Berlin predstavlja rad Maria Testina na Kultforumu. Izložba “Mario Testino: In Your Face” predstavlja retrospektivu od 125 fotografija fokusiranih na provokativni kontrast.

Ovo je prvi put da se “In Your Face” predstavlja u Evropi nakon premijere u Museum of Fine Arts u Bostonu. Izložba je takođe prikazana u Museo de Arte Latinoamericana de Buenos Aires (MALBA) i Museu de Arte Brasileira (FAAP) u Sao Paulo 2014. Izložba istražuje i slavi inovaciju i različitost u Testinovim fotografijama, koje dočaravaju eleganciju i kontradiktornost. Postavka kombinuje formalne portrete s privatnim, erotske s modnim i crno-bele s kolor fotografijama.

“’In Your Face’ za mene predstavlja totalnu slobodu ekspresije”, kaže Testino. “Verujem da smo sazdani od mnogo različitih aspekata i nije nam uvek dozvoljeno da ih prikažemo kompletno. Na ovoj izložbi, svi aspekti moje radoznalosti žive jedan pored drugog, izazivajući posebnu reakciju”.

Izložba u Berlinu otvorena je do 26. jula 2015.

 

14_Ausstellungsansicht_Mario_Testino

03_Ausstellungsansicht_Mario_Testino 05_Ausstellungsansicht_Mario_Testino 06_Ausstellungsansicht_Mario_Testino 07_Ausstellungsansicht_Mario_Testino 08_Ausstellungsansicht_Mario_Testino 09_Ausstellungsansicht_Mario_Testino 10_Ausstellungsansicht_Mario_Testino

02_Ausstellungsansicht_Mario_Testino

11_Ausstellungsansicht_Mario_Testino 12_Ausstellungsansicht_Mario_Testino 13_Ausstellungsansicht_Mario_Testino

01_Ausstellungsansicht_Mario_Testino