Kada kažete Tennessee whiskey – jedno ime je apsolutni sinonim:

JACK DANIELS.

Kompanija svoj zasluženi respekt širom sveta gradi još od 1866. godine. Ono što ovaj brend izdvaja od konkurencije jeste kvalitetna i specifična priprema. Naime, tokom pravljenja ovog pića koriste se najkvalitetniji sastojci (kukuruz, raž i ječam), dok se izvorska voda iz pećine nalazi u blizini fabrike. Sigurno je najzanimljivija činjenica da se burad od hrastovog drveta, koja se koristi u proizvodnji, pravi u manufakturi fabrike. Vrhunac procesa jeste propuštanje viskija, kap po kap, kroz tri metra sloja ćumura – koji se takođe pravi u manufakturi od javorovog drveta. Sazrevanje viskija nema vremensku granicu, već se uzorci testiraju iz svakog pojedinačnog bureta i na taj način sprovodi se rigorozna kontrola kvaliteta. Iz kompanije poručuju: Viski je kao ljudi – neki sazrevaju pre, a neki kasnije.

Za razliku od klasičnog Jack Danielsa, GENTLEMAN JACK se  propušta kroz ćumur  i po drugi put nakon što je dostigao punu zrelost. Dodatni proces kao rezultat obezbeđuje neverovatnu prefinjenost ukusa. GENTLEMAN JACK je jedini viski na svetu koji se na taj način tretira dva puta.

GENTLEMAN JACK

Budete umereni i izaberite kvalitet naspram kvantiteta. Uživajte u mirisu i ukusu. To je naš osnovni savet. Bićete nam zahvalni sledećeg dana.

Šta god da pijete ne zaboravite: GENTLEMAN ne vozi kada pije!