GUIDO PALAU

U svetu lepote, stila i mode Guido je mnogo više nego hair stylist, on zasluženo nosi titulu umetnika. Njegov avangardni koncept mu je omogućio da radi s najvećim dizajnerima, fotografima, magazinima i kompanijama. Neke od njegovih kreacija na revijama su toliko upadljive da privlače više pažnje nego haljine.

Autor: Aksinja Josipović

Guido

Rođen u Engleskoj u špansko-engleskoj porodici, rano je počeo da radi u salonima, ali bez velikih uspeha. Problem nisu bile njegove sposobnosti, već njegov “nestašni” duh. Jednog dana je popunio knjigu za zakazivanje poseta imenima poznatih ličnosti kao što je Barbra Streisand, čisto iz zabave, i bio otpušten.

Posle rada u nekoliko salona odlučuje da prati svoju strast za rad na fotograskim snimanjima i modnim revijama, gde je mogao slobodnije da se izrazi. Pravi početak njegove karijere bio je rad na spotu za pesmu “Freedom” Georgea Michaela u kom su se pojavili supermodeli Naomi Cambell, Linda Evangelista, Tatjana Patitz i Cindy Crawford.

Britanski Vogue ga danas opisuje kao najtraženijeg frizera na svetu. Njegove kreacije se redovno pojavljuju na naslovnim stranama italijanskog, francuskog, britanskog i američkog izdanja ovog časopisa, u časopisima Love, V i W.

Knjiga “HAIR” je očaravajuća kolekcija sastavljenja od 70 različitih frizura i najbolje pokazuje da lepota leži u detaljima. Dizajnirao ju je poznati umetnički direktor Abbot Miller. Fotograf je bio David Sims, koji dug niz godina sarađuje s Guidom.