UNDERWEAR

u8

Dečacima je najčešće bitno kakve patike nose. Na njih bi, u odnosu na ostale odevne komade, potrošili najviše novca. Pogotovo ako jure za onim modelom koji promoviše njihov omiljeni fudbaler ili košarkaš. Kada dečaci postanu momci, i dalje se njihov modni fokus zadržava na obući, s tim što se sportski modeli menjaju za neke elegantnije. Kada momci postanu muškarci, važno im je i kakvu jaknu nose, a vole da imaju i gusto pleten džemper i tamno ofarban džins. Ako u svemu ovome možemo da nađemo neki zajednički imenitelj, dolazimo do zaključka da muški pol brine o tome čime je „prekrio“ svoje tabane, ramena ili noge. Gde je u svemu tome intimna regija, tačnije donji veš?

u5

 

Donji veš dečacima kupuju mame, momcima devojke, a muškarcima žene, i to ono što se njima dopada, ili modele u kojima bi želele da vide svog izabranika. Barem je to neko uvreženo mišljenje. Kao i ono: „Ma veš se ne vidi, tako da nije bitno kakav je.“

u14

A ako upitate nekog pripadnika jačeg pola da li voli prizor u kojem svoju devojku ugleda u seksi donjem vešu, odgovor će, pretpostavljamo, biti potvrdan i ispraćen gestikulacijom koja predstavlja zadovoljstvo. I ne samo to – momci su vremenom počeli da uviđaju kako im je na nogama poslednji model nekih patika, a da im intimnu regiju prekrivaju gaće s dve rupe na međunožju.

 

Zbog toga su se muška stanovišta o onome šta je važno u modi tokom vremena izmenjala. Dečaci, momci i muškarci shvatili su da ne treba štedeti na donjem vešu. Tačnije, da je donji veš način razmišljanja i odnosa prema nama samima, ali i lepšem polu. Kvalitetan donji veš zapravo je potreba za udobnošću, komforom i estetikom.

Tekst: S.T.